Eiropas tūristu slepkavība Marokā: kas zināms par aizdomās turētajiem?

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Marokas dienvidos noslepkavotas divas skandināvu tūristes, kas kopīgi bija devušās pārgājienā, un aizdomās par šo slepkavību tiek turēti islāmisti, trešdien pavēstīja amatpersonas. 24 gadus vecās dānietes Luīzas Vesterageras Jespersenas un 28 gadus vecās norvēģietes Marenas Uelandas līķi pirmdien tika atrasti Augsto Atlasa kalnu masīvā. Vienai no viņām bija nogriezta galva.

(Papildināta ziņa.) 

Kā ceturtdien pavēstīja izmeklēšanai tuvs avots, likumsargi aizturējuši trīs aizdomās turētos, kas līdz šim bēguļoja no varas pārstāvjiem. Aizturēšana notikusi Marrākešā.

Viens aizdomās turētais, kas, pēc visa spriežot, bijis islāma ekstrēmistu grupējuma biedrs, tika aizturēts jau iepriekš.

Kad vēl tikai notika šobrīd jau aizturētās trijotnes meklēšana, policija norādīja, ka viens no viņiem "bijis tiesāts saistībā ar teroraktiem".

Dānijas un Norvēģijas premjerministri ceturtdien nosodīja Marokā notikušo skandināvu sieviešu slepkavību.

"Mēs nezinām apstākļus, bet daudz kas liecina, ka šī brutālā slepkavība bija terorakts, un ir arī video sociālajos medijos," žurnālistiem Kopenhāgenā sacīja Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens.

Viņš norādīja, ka neviens grupējums par notikušo nav uzņēmies atbildību.

Marokas varasiestādes un Dānijas policija šobrīd cenšas pārliecināties par video autentiskumu, kurā atbilstoši vienai versijai redzams, kā tiek noslepkavota viena no sievietēm.

Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga Oslo sacīja, ka notikušais ir "brutāls un cietsirdīgs uzbrukums, kuru mēs nosodām".

"Tas, kas bija iecerēts kā brīvdienu brauciens, izvērtās par murgu. Divi nevainīgi cilvēki tika brutāli noslepkavoti," sacīja Rasmusens.

"Mūs visus pārņem šausmas, pretīgums un dziļas sēras," viņš piebilda.

Abu sieviešu līķi tika atrasti izolētā kalnu rajonā 10 kilometrus no tūristu ciema Imlilas. Pirmais aizdomās turētais tika aizturēts Marrākešā apmēram 60 kilometrus uz ziemeļiem no Imlilas, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Vietējais gids pastāstīja, ka vienas tūristes līķis tika atrasts teltī, bet otrs – ārpus tās. Šo rajonu bieži apmeklējuši trīs vīrieši no Marrākešas, tai skaitā pirmais aizturētais.

Abas sievietes studēja kādā universitātē Norvēģijas dienvidos un bija plānojušas vienu mēnesi ceļot kopā, sacīja noslepkavotās norvēģietes māte.

Pēdējais zināmais džihādistu uzbrukums Marokā notika 2011.gadā, kad Marrākešā tika nogalināti 17 cilvēki. 2003.gadā uzbrukumā Kasablankā dzīvību zaudēja 33 cilvēki.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu