Bojāgājušo skaits traģēdijā Brazīlijā pieaudzis līdz 34

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brazīlijā, Minasžeraisas štatā sabrucis aizsprosts
Brazīlijā, Minasžeraisas štatā sabrucis aizsprosts Foto: Reuters/ScanPix

Bojāgājušo skaits traģēdijā Brazīlijā, kur piektdien Minasžeraisas štatā, valsts dienvidaustrumos, netālu no Belu Orizonti sagruva raktuvju notekūdeņu aizsprosts, pieaudzis līdz 34, sestdien pavēstīja glābšanas dienestu amatpersonas.

Varasiestādes iepriekš sestdien ziņoja, ka dzīvību zaudējuši vismaz 11, bet pazuduši 296, tiesa gan, brīdinot, ka galīgais bojāgājušo skaits var ievērojami pieaugt.

Kaut arī viss tiek darīts, lai atrastu izdzīvojušos, "no šī brīža izredzes ir minimālas, un mēs, visticamāk, atradīsim tikai līķus", sestdien, kad apstiprinātas ziņas bija par tikai deviņiem bojāgājušajiem, sacīja Minasžeraisas gubernators Romeu Zema.

Brazīlijas jaunais prezidents Žairs Bolsonaru, kurš atsteidzies atpakaļ uz dzimteni no Davosas foruma, sestdien apmeklēja katastrofas apvidu.

Pēc dambja pārraušanas milzīga, dubļaina straume gāzās netālās Brumadiņu virzienā, kur mīt 39 000 iedzīvotāju. Tiesa gan, pilsēta no tieša straumes trāpījuma tika paglābta.

Tomēr straume appludinājusi tuvīnos ceļus, lauksaimniecības zemi, izpostījusi tiltu un vairākas mājas.

150 no pazudušajiem strādājuši raktuvju uzņēmuma birojā, kas atradies līdzās dambja pārrāvuma vietai, pavēstīja ugunsdzēsēji.

Raktuves pieder Brazīlijas kalnrūpniecības milzim "Vale". Minasžeraisas amatpersonas saņēmušas tiesas orderi, ar kuru štatā nobloķēti līdzekļi "Vale" kontos 270 miljonu dolāru apjomā - šī summa varētu tikt izmantota palīdzībai upuriem, pavēstīja tīmekļa medijs G1.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu