“Kleitu stāsti”: Unas Ulmes kleitu noslēpumi

5. sērija
Foto: Jānis Škapars/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Rubrikā “Kleitu stāsti” ar prieku atklājam mūsu trešās sērijas personību, kura iepazīstinās ar trim kleitām, kas tā vai citādi ir īpaši mīļas vai nozīmīgas viņas dzīvē. Dosim vārdu autorei, modes žurnālistei un bloga “Ageless”  izveidotājai Unai Ulmei. Uzzini, kāpēc Unai nemaz skapī nav tik daudz kleitu un kas viņu saista ar tēlu Cat Woman.

SKATIES kleitu stāstu video!

Pirms Una mūs iepazīstinās ar savām kleitām, lūgsim viešņu pabeigt iesāktos teikumus par rubrikas galvenajām varonēm - kleitām.  

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Una pabeidz teikumus par kleitām

Pirmā kleita pasaulē radās... kad Ieva gribēja apģērbties!

Visskaistākā kleita, manuprāt, ir... Dior sešdesmito gadu sievišķīgie silueti ar izteiktu vidukļa līniju. 

Sieviete bez kleitas ir... kā sviestmaize bez desas. Nē, kā sviestmaize bez sviesta. Vai ar desu?

Sieviete kaila augstpapēžu kurpēs ir kā sviestmaize bez sviesta un ar desu!

Kleita, kuru vīrietis atteiktos sievietei novilkt... kleita, kas tik ļoti izceļ auguma līnijas, ka nav nepieciešams to novilkt, jo tikt klāt var tāpat. (Smejas.) 

Es mīlu kleitas, jo... tās izceļ sievišķību - uzvelkot kleitu, es jūtu, kā iztaisnojas augums, gribas uzvilkt augstpapēžu kurpes un spīdēt.

Protams, sievietēm ir nepieciešamas kleitas. Tas prasa arī darbu, jo kleitu ir jāprot iznest. Tas ir ļoti svarīgi. Tev var būt visskaistākā kleita, bet, ja to nespēj iznest, tas ir bezjēdzīgi!

TRĪS KLEITAS. TRĪS STĀSTI UN NOSLĒPUMI

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 1: “Miss elegance”

Autore - Iveta Vecmane  (kolekcija “Melanholija”)

Vecums - 2 gadi

"Šī kleita ir manas draudzenes Ivetas Vecmanes radīta. Tā ir mana mīļākā kleita. Pirmkārt tāpēc, ka tā ļoti simpatizē sievietes augumam. 

Nav jābūt pat ne tuvu ideālam, lai šo kleitu iznestu, jo tā, ko vajag - maskē, ko vajag - to izceļ. Kad šī kleita ir man mugurā, es saņemu visvairāk komplimentu. 

Šī man ir smalku un īpašu pasākumu kleita. Esmu kleitu uzvilkusi reizes piecas, bet katru reizi nedaudz pamainot apavus, frizūru, aksesuārus - nenolasās, ka tā ir tā pati kleita. Kleita transformējas atkarībā no tava pasākuma noskaņojuma.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šī ir ar rokām šūta kleita. Kleitas noslēpums ir tāds, ka tās faltis darinātas un presētas ar Latvijas laika mašīnu, kas nozīmē, ka tā nav kā rūpnieciski ražota kleita, kura pēc ķīmiskās tīrīšanas var arī pazaudēt tās. 

Šī ir kleita, ko es varu atstāt mantojumā. Es uzskatu, ka ir vērts ieguldīt vienā kleitā. 

Zinām, ka tās mammas, kuras savulaik atļāvušās uzšūt modes ateljē kādu kleitu vai iegādājušās labu zīmola tērpu, arī šodien var droši vilkt to mugurā. Un nebūs zudusi ne aktualitāte, ne kvalitāte.

Mūža investīcija, kas atmaksājas!

Foto: personīgais arhīvs
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 2: “Multifunkcionālā kleita”

Vecums - 2 gadi

"Šī ir mana glābējkleita - multifunkcionālā kleita. Lai gan kleita ir caurspīdīga, es droši varu teikt, ka to var kombinēt ar absolūti visu ko. Tev ir paredzēts ir uz kaut kādu svarīgu pasākumu, bet pavisam negribas taisīties.

Tad tu uzvelc vienalga ko un, pārvelkot pāri šo kleitu, uzreiz iegūsti kaut kādu stilu.

Man patīk to kombinēt ar smagiem kirzas armijnieku stila zābakiem - bočiem vai botām. Tikpat labi kleita izskatās ar laiviņām vai augstpapēžu kurpēm.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita pati par sevi varbūt atgādina mūķeņu tērpu, tomēr tā ir tik daudzveidīga un, galvenais, spēj glābt, kad vajag un  nezini, ko uz sitiena uzvilkt mugurā. Šī kleita izglābs no jebkuras situācijas!"

Foto: personīgais arhīvs
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 3: “Kūrorta draudzene"

Vecums - 3 gadi

"Šī ir mana kūrorta kleita. Kleitai ir zīda audums, kas neburzās, un arī svars absolūti nekāds. Ja tu kaut kur brauc un vēl nezini ceļojuma plānu, šī kleita noteikti brauks līdzi.

Iemet koferī, tur izvelc, un nebūs neviena burzījuma, varēsi doties uz restorānu. 

Šo tērpu var lieliski kombinēt arī ar žaketi, tad tā izskatās kā svārki. Mana mīļākā kombinācija ir ar samta žaketi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Una (@unaulme) on

Interesants stāsts ir par lakatu - kleita pie manis ir jau trīs gadus, bet lakatu iegādājos pagājušajā vasarā, Cēsīs outletā. Kad to ieraudzīju, neticēju, jo tas bija izšūts ar tādām pašām puķēm kā mana iemīļotā kleita. Izrādās, lakats, kas bijis domāts pie šīs kolekcijas, nebija līdz veikaliem Latvijā nonācis. Patiesībā šis lakats ir ļoti nepieciešams kleitai, kopā ar to tā ieguvusi citu veidolu." 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Man kleitas ir svētku apģērbs, jo ikdienā es nedraudzējos ne ar kleitām, ne ar svārkiem.

Kleitas, kas manā uztverē ir morāli novecojušas, tiek manām draudzenēm. Līdz ar to skapī man kleitu ir maz, bet tās, kas tur ir, ir funkcionālas, un ļoti ātri es varu izvēlēties.

Tā ka ir labums, ja regulāri veic skapja revīzijas. Manas vecās kleitas, kas jau ir relikvijas, jo vilktas vairs netiek, atrodas Cēsīs, un mamma izmanto savā dramatiskajā teātra pulciņā..."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu