NEPLP: Lēmumu atteikties no amatiem LTV valdē Giels un Juhņēviča pieņēma paši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete
NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete Foto: Edijs Pālens/LETA

Lēmumu atteikties no amatiem Latvijas Televīzijas valdē jaunieceltais valdes priekšsēdētājs Einārs Giels un valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos Eva Juhņēviča pieņēma paši, neiesaistoties Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja padomes locekle Aurēlija Ieva Druviete.

"Mēs nedevām nekādus mājienus, ka viņiem būtu jāpieņem šāds lēmums. (..) Jau ieceltie valdes locekļi paši pieņēma šo lēmumu," teica Druviete.

Viņa norādīja, ka pirmdienas, 8.aprīļa, rītā NEPLP tikās ar abiem izraudzītajiem Latvijas Televīzijas valdes locekļiem, lai pārrunātu situāciju. "Gan padome, gan valdes locekļi atzina, ka apstākļos, kad nozares atbalsts ir apšaubāms, nozare faktiski jaunos valdes locekļus nepieņem, tāpat arī ne visi sabiedrisko mediju žurnālisti pieņem jaunos valdes locekļus, būs ļoti grūti vai pat neiespējami strādāt," pauda Druviete.

TVNET jau vēstīja, ka Giels un Juhņēviča, kuriem amatā vajadzēja stāties 15.aprīlī, pirmdien, 8.aprīlī, paziņoja par lēmumu atteikties no amatiem.

Latvijas Žurnālistu asociācija iepriekš aicināja NEPLP atcelt lēmumu par Latvijas Televīzijas valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu, jo NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilda konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda Latvijas Žurnālistu asociācijā.

Arī Jaunā konservatīvā partija paziņoja, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt Latvijas Televīzijas valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties Latvijas Televīzijas valdes locekļus. Savukārt "Jaunā Vienotība" paziņoja, ka NEPLP rīkotajā Latvijas Televīzijas valdes konkursā saskatāms likuma pārkāpums. Citi politiķi gan norādīja, ka Saeimai nav tiesību lemt par Latvijas Televīzijas valdes konkursa rezultātiem.

Aicinājumu pārskatīt konkursa rezultātus pauda arī Latvijas Televīzijas, kā arī televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Nekā personīga" un Latvijas Radio komanda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu