Pieprasījums pēc siltumenerģētikas speciālistiem tirgū ir augsts

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pieprasījums pēc siltumenerģētikas speciālistiem tirgū ir augsts un vienmēr tāds būs. Kāpēc? Kā norāda Māris Kānītis, enerģētikas uzņēmuma «Adven Latvia» valdes loceklis, atbilde ir pavisam vienkārša: «Esošās iekārtas daudzos uzņēmumos nolietojas, un ir nepieciešams ieviest jaunas tehnoloģijas enerģijas ražošanas procesos. Līdz ar tehnoloģiju nomaiņu ir nepieciešami zinoši profesionāļi, kas tās ieviesīs un ar tām turpinās strādāt.»

Paredzams, ka šo profesionāļu ieguldījumam būs būtiska ietekme nosprausto klimata mērķu sasniegšanā. Siltumenerģētikas speciālisti ne tikai veic inženiertehniskos aprēķinus un uz tiem balstītas analīzes, bet realizē savas idejas dzīvē, izvēloties atbilstošākās tehnoloģijas veicina aprites ekonomiku un resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Siltumenerģētikas speciālista izglītību gan bakalaura, gan maģistra līmenī par valsts budžeta līdzekļiem iespējams iegūt Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē, studējot programmā «Siltumenerģētika un siltumtehnika».

Arī M. Kānītis ir šīs fakultātes absolvents.

Studijas ne tikai veicinājušas viņa izaugsmi profesionālajā un personīgajā līmenī, bet arī devušas priekšnosacījumus tam, lai, karjerai attīstoties, varētu pilnveidot savas prasmes starptautiskajā uzņēmumā.

««Adven» ir vadošais pakalpojumu sniedzējs enerģijas un ūdensapgādes jomā Ziemeļvalstīs un Baltijā. Viens no mūsu stratēģiskajiem mērķiem ir samazināt CO2 radītās emisijas gan pašu, gan klientu ražotnēs, vienlaikus meklējot iespējas kļūt vēl efektīvākiem. Šodien «Adven» ir dinamisks un augošs uzņēmums, kas nodarbina vairāk nekā 400 profesionāļu, kuri ievieš un attīsta ilgtspējīgus enerģijas risinājumus. Mēs vienmēr meklējam spožākos prātus un nākotnes talantus, kuriem augt kopā ar uzņēmumu,» stāsta Māris Kānītis.

Karjeras attīstības virzieni enerģētikas nozarē var būt dažādi, sākot ar inženieriem, līdz pat ražošanas procesu vadītājiem un citiem augsta līmeņa speciālistiem, norāda M. Kānītis. Ņemot vērā šīs nišas speciālistu trūkumu tirgū, strauja jauno speciālistu karjeras izaugsme ir iespējama gan Latvijā, gan starptautiskajā līmenī. Viss atkarīgs tikai no paša vēlmēm, aizrautības un zinātkāres.

Vairāk informācijas par studijām RTU – stude.rtu.lv.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu