Izmeklē zemnieka bojāejas apstākļus (67)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Limbažos kāds autovadītājs jūnija beigās nodarījis miesasbojājumus zemniekam, kurš dzinis pār ceļu lopus. Pēc nepilna mēneša zemnieks slimnīcā nomiris, patlaban notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu viņa nāves cēloni.

Limbažu pagasta zemnieks Edgars Rebainis pāri Dūču ceļam pie Šķērstiņu mājām 21. jūnijā pulksten 17.10 dzinis no ganībām pārdesmit lopu. Ceļš bijis norobežots ar lentēm, pašam un pāriniekam mugurā bijušas vestes ar atstarojošiem elementiem. Tieši tajā laikā pa šo salīdzinoši vientuļo ceļu braucis kāds valmierietis, ziņo Limbažu rajona laikraksts Auseklis. No skopās informācijas var noprast, ka acīmredzot braucējs bijis nokaitināts par piespiedu apstāšanos un to arī izrādījis, nodarot zemniekam miesasbojājumus.

Pēc notikušā nepazīstamais vīrietis aizbraucis. Cietušā pārinieks fiksējis auto numuru, tāpēc autovadītājs nav varējis pazust bez pēdām. 12. jūlijā cietušais slimnīcā nomiris.

Limbažu rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Agris Spandegs Neatkarīgajai pastāstīja, ka ir ierosināta krimināllieta par smagu miesasbojājumu nodarīšanu, taču vairāk informācijas policija nesniedz, kamēr nav zināmi medicīniskās ekspertīzes izmeklējumu rezultāti. Mirušais nosūtīts atkārtotas ekspertīzes veikšanai uz Rīgu. "Iespējamais vainīgais ir zināms, taču pagaidām nav aizturēts," informēja A. Spandegs.

"Mašīna iebraukusi striķī, ko zemnieks bija pārvilcis pāri ceļam, lai varētu pārdzīt govis," autovadītāja dusmu iemeslu skaidro Limbažu rajona padomes sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Preimane. Viņa pastāstīja, ka zemnieks govis gan dzinis viens, bet notikušo piefiksējis kāds aculiecinieks, kurš nebijis kopā ar E. Rebaini. Viņš tad arī paguvis pierakstīt automašīnas numuru. Autovadītājs iesitis E. Rebainim un pats no notikuma vietas aizbraucis.

Tiesu medicīniskās ekspertīzes eksperts atzinis, ka E. Rebaiņa nāves cēlonis ir asinsizplūdums smadzenēs, ziņo Auseklis.

No neoficiāliem avotiem Neatkarīgā ieguva informāciju, ka mirušā galva sitienu rezultātā ir virspusēji traumēta, taču nopietnākie bojājumi ir galvas iekšienē. Ekspertīze nepieciešama, lai noteiktu, vai nāve iestājusies gūtās traumas seku dēļ, vai arī asinsizplūdums radies spontāni – kādas patoloģijas dēļ. Ekspertīzes rezultāti būšot zināmi augusta beigās.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu