Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Menca sinepju mērcē

Nepieciešams:

  • mencas fileja,
  • burkāni,
  • puravs,
  • brokoļi,
  • sviests,
  • milti,
  • saldais krējums,
  • piens,
  • sinepju sēklas (vai sinepes),
  • sarkanā pipara sēklas,
  • citronu vai laima sula,
  • garšvielas zivij, pipari, sāls.

 

Pagatavošana:

  • mencas fileju nomazgā, nosusina, apslaka ar citronu sulu, pievieno sāli, piparus, garšvielas zivij. Dārzeņus sagriež ripiņās. Burkānus 8minūtes vāra sālītā ūdenī, puravus— 4minūtes.
  • Mērcei izkausē sviestu un apbrūnina miltus, pievieno saldo krējumu un pienu un maisot uz lēnas uguns vāra 15minūtes. Pieliek sinepes un sakapātas sarkanā pipara sēklas, mazliet pavāra.
  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Zivi ieliek ieeļļotā formā, virsū kārto burkānus, puravus, brokoļus, uzlej mērci un cep 15minūtes. Kad gatavs, kārto uz šķīvja kopā ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņiem.