Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Grillēts lasis ar paprikas zefīru

Nepieciešams:

  • Lasis 200g
  • Olu baltumi 2gab.
  • Paprika 100g
  • Rīsi 50g
  • Savvaļas rīsi (melnie) 20g
  • Saldēti dārzeni (Ķīnas maisījums) 300g
  • Citrons
  • Zaļumi
  • Sojas mērce (gaišā)
  • Malti pipari
  • Saldais čili
  • Sāls

 

Pagatavošana:

  • Lasi iemarinē zaļumos un grilē.
  • Olbaltumu saputo ar sāli un 5pilieniem citrona sulas.
  • Grilēto lasi pārlej ar saputoto olu baltumu un tajā sakārto citronu šķēlītes un papriku.
  • Sagatavoto lasi ar saputoto olbaltumu liek cepeškrāsnī 190°C temperatūrā un cep 7minūtes, līdz olbaltuma cepurīte mazliet apbrūnējusi.
  • Uz karstas pannas apcep saldēto dārzeņu maisījumu, pievieno sāli, piparus, sojas mērci, saldo čili. Abu veidu rīsus izvāra atsevišķi, tad bļodiņā sajauc un liek formiņā (var arī bļodiņā vai krūzītē). Pēc laiciņa izliek uz šķīvja.
  • Blakus kārto svaigus, sagrieztus dārzeņus un pa virsu liek lasi. Izrotā ar zaļumiem un svaigiem dārzeņiem.