"Pink Floyd" tiesājas ar "EMI" (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu roka klasiķi - grupa "Pink Floyd" uzsākusi tiesāšanos ar ierakstu kompāniju "EMI" par nepareizu autoratlīdzības aprēķinu.

(papildināts no virsraksta "Pink Floyd" uzvar tiesas prāvā pret ierakstu kompāniju "EMI")

Kā apgalvo grupa, kas noslēgusi līgumu ar "EMI" pirms vairāk nekā 40 gadiem, mūzikas ierakstu kompānija nepareizi aprēķinājusi autoratlīdzību no grupas digitālo ierakstu pārdošanas.

Tāpat mūziķi vēlas, lai tiesa nolemj, vai ierakstu kompānija drīkst pārdot atsevišķas dziesmas no viņu albumiem.

Neviens no grupas locekļiem neparādījās pirmajā tiesas noklausīšanās sēdē.

"EMI" apgalvo, ka noteikumi uz atsevišķu dziesmu pārdošanu attiecas tikai uz fizisko produktu, nevis uz lejupielādējamiem failiem internetā.

Tomēr, kā norādījis mūziķu advokāts, šāda prakse ir komerciāli bezjēdzīga un pārkāpj pušu noslēgto vienošanos.

"Pink Floyd" uzvar tiesas prāvā pret ierakstu kompāniju "EMI"

"Pink Floyd" ceturtdien uzvarēja tiesas prāvā pret mūzikas ierakstu kompāniju "EMI", tiesai lemjot, ka "EMI" nedrīkst pārdot atsevišķas dziesmas no grupas albumiem internetā. Nav zināms, kāds iznākums ir juridiskā strīda otrajai daļai - kas attiecas uz autoratlīdzību aprēķinu un izmaksu grupai - tā netiek atklāta kā komercnoslēpums.

Mūziķi iebilda, ka ierakstu kompānija pārdod atsevišķas dziesmas no viņu albumiem, norādot, ka šādā veidā tiek pārkāpta pušu noslēgtā vienošanās. Tiesnesis Endrjū Morits pieņēma grupas argumentus, ka viņu līgums nepieļauj pārdot dziesmas atsevišķi no albumiem bez rakstiskas vienošanās. Tiesnesis norādīja, ka līguma punkta mērķis bija "pasargāt albumu māksliniecisko viengabalainību".

Saskaņā ar tiesneša lēmumu, ierakstu kompānijai jāapmaksā grupas tiesu izdevumi, kas ir aptuveni 60 000 sterliņu mārciņu (46 440 lati), bez tiesībām lēmumu pārsūdzēt.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu