Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Žāvētu augļu krēms

Nepieciešams:

  • 100 g žāvētu augļu (plūmes, aprikozes vai āboli)
  • 1 glāze salda krējuma
  • 80 g cukura
  • 40 g lazdu riekstu
  • 1 tējk. želatīna
  Pagatavošana:
  • Žāvētas plūmes (bez kauliņiem) vai aprikozes pārlej ar ūdeni (apmēram 1/4–1/2 glāzes), pievieno cukuru un lēni vāra, līdz augļi izšķīst.
  • Augļus izberž caur sietu un masu atdzesē.
  • Uzbriedinātu, karstā ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu iemaisa žāvēto augļu masā, pievieno grauzdētus, sasmalcinātus riekstus un saputotu saldo krējumu, sarecina.
  • Pasniedz saldā ēdiena trauciņos, pārlej ar salda krējuma sīrupu vai olu liķieri (2 ēdamk.).