Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Kapātas rauga mīklas pīrādziņi

Nepieciešams:

  • 500 g kviešu miltu
  • 300 g margarīna
  • 1/2 gl. ūdens
  • 50 g rauga
  • 1 tējk. galda (3%) etiķa
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1–2 olas

 

Pildījumam:

  • 350 g dūmotas cauraugušas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • smalkie pipari

 

Pagatavošana:

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā margarīnu, izveido bedrīti, kurā ielej ūdenī izšķīdinātu raugu, sāli, etiķi. Ar nazi iekapā šķidrumu mīklā, pēc tam ar rokām samīca viendabīgā mīklā. 30 minūtes patur vēsumā.

Mīklu izveltnē 3–5 mm biezā plāksnē, ar mīklas ritenīti sagriež vienādos kvadrātveida gabaliņos. Vienu kvadrātiņa stūri pārziež ar sakultu olu, vidū liek pildījumu, nepārziesto mīklas stūri pārliek pāri pildījumam, maliņas viegli piespiežot.

Izveidotos pīrādziņus liek uz sagatavotas plāts, pārziež ar sakultu olu, cep stiprā karstumā (250–280°C) apmēram 10–15 minūtes.

Pildījumam:

cauraugušo dūmoto cūkas gaļu sagriež mazos gabaliņos, sīpolus sasmalcina un kopā ar pipariem iemaisa gaļā.