Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Vārīti speķa rauši (senču recepte)

Nepieciešams:

  • 250 g kviešu miltu
  • 1/2 gl. piena
  • 40 g sviesta
  • 25 g rauga
  • naža gals sāls

Pildījumam:

  • 100 g dūmota speķa
  • 1 sīpols
  • smalkie pipari

 

Pagatavošana:

Pienu, sviestu, sāli sasilda līdz 30°C, šķidrumā izšķīdina raugu. Izsijātos kviešu miltos, pievienojot šķidrumu, iejauc vidēja biezuma mīklu.

Mīklu izveltnē apmēram 8–10 mm biezā plāksnē, izspiež apaļas mīklas ripas un uz katras liek 1 tējk. pildījuma. Mīklas ripas saspiež kopā, tad rausīšus liek vārīties karstā pasālītā ūdenī. Vārīšanas laiks 5–8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar kausētu sviestu un skābu krējumu. Ēd karstus.

Pildījumam: speķi sagriež mazos gabaliņos, pievieno nedaudz apceptu, sasmalcinātu sīpolu, piparus.