Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Zemeņu un biezpiena torte

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 50 g mandeļu cepumu
  • 150 g sausiņu
  • 100 g mīksta sviesta
  • 50 g cukura

Pildījumam:

  • 200 g mājas siera
  • 300 g skāba krējuma
  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 1 ēdamk. kartupeļu cietes
  • 500 g zemeņu
  • 250 ml apelsīnu sulas
  • 1 paciņa želejas tortes pārliešanai
  • 30 g mandeļu cepumu

Pagatavošana:

Mandeļu cepumus sadrupina, pievieno sviestu, cukuru, trīs ēdamkarotes ūdens un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.

Iegūto mīklu ievieto tortes formā, kuras diametrs ir 26 centimetri, izlīdzina.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

Traukā sajauc mājas sieru ar krējumu, olām, cukuru, vaniļas cukuru un cieti.

Ar iegūto masu pārklāj mīklas plāksni, izlīdzina un cep cepeškrāsnī apmēram 60 minūtes.

Zemenes sagriež garenvirzienā plānās plāksnītēs. Sagatavo želeju tortes pārliešanai, pievieno apelsīnu sulu.

Uz atdzesētas tortes pa apli virzienā uz centru liek sagrieztās zemenes, pārlej ar želeju un novieto ledusskapī, lai sastingst.

Pirms pasniegšanas torti var izrotāt ar mandeļu cepumiem un svaigām melisas lapiņām.