Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Pienā cepti kartupeļi

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 0,5 l piena
  • muskatrieksts
  • sāls
  • 50 g sviests

 

Pagatavošana:

Kartupeļus ar visu mizu izvāra ūdenī, gatavus pārlej ar aukstu ūdeni un tūlīt nomizo.

Nomizotos kartupeļus sagriež ripiņās.

Uz pannas sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus, kad tie ir caurspīdīgi, pievieno kartupeļus.

Apcep un pārlej ar pienu, pārkaisa ar sāli un rīvētu muskatriekstu.

Vāra, līdz piens kļūst krēmīgs.