Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Rabarberu uzputenis

Nepieciešams:

  • 500 g rabarberu,
  • 120 g cukura,
  • sarīvēta citrona miziņa,
  • 3 olu baltumi.

Pagatavošana:

Noskalotus rabarberus sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un izsautē biezenī. Izberž caur sietu.

Atdzisušam biezenim pieliek olu baltumus, sarīvētu citrona miziņu un saputo stingrās putās.

Pasniedz ar vaniļas mērci vai putukrējumu.

Vaniļas mērce

Nepieciešams:

  • 1,5 gl. piena,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • 60 g cukura,
  • vaniļas cukurs.

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieliek vaniļas cukuru, maisot pamazām pievieno uzvārītu pienu, karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē.