Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Piena zupa ar ābolu klimpām

Nepieciešams:

Ūdeni un pienu ņem attiecībā 1:1.
Sāls, cukurs un skābs krējums — pēc garšas.

Pagatavošana:

Sagatavo klimpas — no pusglāzes piena, vienas olas, 100–200 g ābolu, 100 g vārītu, samaltu kartupeļu un miltu tik, cik stingras klimpas saimniece vēlas. Olu ar pienu sakuļ, pievieno rīvētu ābolu, samaltus kartupeļus, sāli, cukuru, miltus.

Visu labi sakuļ un ar karoti verdošā ūdens un piena šķidrumā ielaiž nelielas klimpiņas. Vāra, līdz tās uzpeld. Pievieno sāli, cukuru un skābu krējumu.