Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Rabarberu kūka

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 250 g sviesta,
  • 100 g cukura,
  • 1 ola,
  • 1 paciņa vaniļas cukura,
  • 250 g kviešu miltu,
  • 2,5  tējk. cepamā pulvera.

 

Pildījumam:

  • 1 1/5 kg rabarberu (jaunu kātu),
  • 3 olu baltumi,
  • 150 g cukura,
  • rīvēta citrona miziņa.

 

Pagatavošana:

Sviestu saputo ar cukuru, pieliek olu, vaniļas cukuru, ar cepamo pulveri samaisītus miltus. Mīklu izveltnē apmēram 5 mm biezā plāksnē, liek uz sagatavotas plāts (plāti pārklāj ar cepampapīru).

Noskalotus rabarberus nomizo, sagriež 2–3 cm gabaliņos, uzliek uz mīklas. Kūku cep mērenā siltumā apmēram 20 minūtes.

Olu baltumus saputo, putojot pievieno cukuru un rīvētu citrona miziņu. Caur konditorejas turziņu olu baltuma masu krustām šķērsām izspiež pāri kūkai un turpina cept vidējā siltumā vēl 10–12 minūtes.