Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Jāņu siers

Nepieciešams:

  • 1 kg pilnpiena biezpiena
  • 5 l piena
  • 100 g svaiga krējuma
  • 3 olas
  • 100 g sviesta
  • sāls
  • ķimenes

 

Pagatavošana:

Pienu uzkarsē līdz 90 grādiem. Karstā pienā pamazām ieliek biezpienu.

Lēni maisot karsē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, līdz atdalās sūkalas.

Masu notecina sietā.

Karsto masu ieliek katlā, pieliek sāli, sviestu, olas, krējumu, ķimenes un pamatīgi samaisa.

Katlu liek uz plīts un karsē ļoti zemā temperatūrā apmēram 3 minūtes. Karsēšanas laiks atkarīgs no tā, cik cietu sieru gribat, jo ilgāk karsē, jo cietāks siers.

Gatavo sieru liek samitrinātā marlē, sasien un tur zem neliela sloga, līdz atdziest.