Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Zebras kūka

Nepieciešams:

  • 1 kg mazu zemeņu ogu,
  • 100 g zemeņu ievārījuma,
  • 4 olas,
  • 150 g cukura,
  • paciņa vaniļas cukura,
  • 100 g miltu,
  • 100 g cietes,
  • 3 tējkarotes (bez kaudzes) cepamā pulvera,
  • tējkarote kakao pulvera,
  • 50 g mandeļu skaidiņu,
  • paciņa tortes glazūras.

 

Pagatavošana:

Saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru. Samaisa miltus, cieti, cepamo pulveri un pievieno saputotajām olām.

Mīklu sadala divās daļās. Vienai pievieno kakao. Veidni (26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru un formas vidū liek ēdamkaroti tumšās mīklas. Tad pamīšus liek vienu ēdamkaroti gaišās, vienu ēdamkaroti tumšās mīklas, līdz visa mīkla ir izlietota. Cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 °C) apmēram 25 minūtes. Gatavu izgāž no formas, noņem papīru un ļauj atdzist.

Kūkai visapkārt apsmērē zemeņu ievārījumu. Malas apkaisa ar mandeļu skaidiņām. Kūkas virsu pārklāj ar veselām zemeņu ogām. Pagatavo tortes glazūru un pārlej zemenēm.