Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Zemeņu un biezpiena šarlote

Nepieciešams:

  • 500 g zemeņu,
  • 500 g vājpiena biezpiena,
  • 100 g krējuma,
  • 24 cepumi «Dāmu pirkstiņi»,
  • 7 plāksnes baltā želatīna,
  • 2 olu baltumi,
  • 50 g cukura,
  • 2 piparmētras zariņi,
  • pūdercukurs.

 

Pagatavošana:

Želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Ogas sīki sagriež, pusi sakuļ un izberž caur sietu.

Olas baltumu stingri saputo ar cukuru. Sakuļ putukrējumu. Samaisa biezpienu ar zemenēm.

Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē un samaisa ar nelielu daudzumu biezpiena. Iecilā olas baltumu un saputoto krējumu. Pievieno pārējās zemenes.

Krēmu pilda traukā ar 20 cm diametru, liek uz 4 stundām vēsumā. Tad trauku uz īsu brīdi iemērc karstā ūdenī un krēmu izgāž. Visapkārt apliek Dāmu pirkstiņus. Atlikušos cepumus uzliek pa virsu. Garnē ar putukrējuma rozītēm, zemenēm un piparmētru lapiņām, pārkaisa ar pūdercukuru.