Sabiedrība nesaprot, kāpēc uzbrucēju neaiztur (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Ziemeļlatvija" saņēmusi lasītāju lūgumu noskaidrot, kāpēc policija nav aizturējusi vainīgo vai vainīgos, kurš (vai kuri) 5. jūnijā ar nūju piekāva vīrieti Smiltenē netālu no Dakteru un Dārza ielas krustojuma.

"Konfliktā iesaistītie noskaidroti, bet vainīgais joprojām staigā brīvībā! Vai, lūdzu, var paskaidrot, pie kādiem apstākļiem tad Smiltenes policija savāc vainīgo apcietinājumā? Šeit gandrīz nosit cilvēku, bet vainīgais joprojām staigā izklaidēdamies," raksta kāds portāla www.ziemellatvija.lv apmeklētājs.

Pastāv aizturēšanas nosacījumi

Vidzemes reģiona policijas pārvaldes Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Armands Āboliņš "Ziemeļlatvijai" apstiprina, ka konfliktā iesaistītās personas ir noskaidrotas, taču aizturētas viņas nav.

"Cilvēki nezina visus lietas apstākļus un runā daudz ko, arī to, kas ir nepārbaudīta informācija. Nav iemeslu, lai par šīs lietas izmeklēšanu pārmestu policijai. Ja ir pamats personu aizturēt, tad viņa arī tiek aizturēta," skaidro A. Āboliņš. Kamēr notiek krimināllietas izmeklēšana un apstākļu noskaidrošana, sīkākus komentārus viņš nesniegs.

Kriminālprocesa likums nosaka, ka personu aizturēt var līdz 48 stundām, ja pastāv aizturēšanas nosacījumi: ja persona ir pārsteigta tieši noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī, tūlīt pēc tam vai arī bēgot no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vietas; kā noziedzīga nodarījuma izdarītāju personu norāda cietušais vai cita persona, kura ir redzējusi notikumu vai citā veidā tieši ieguvusi šādu informāciju; personas pašas vai tās lietošanā esošās telpās vai citos objektos atrastas acīmredzamas noziedzīga nodarījuma izdarīšanas pēdas un noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vietā atrastas šīs personas atstātas pēdas. Aizturēšanu var piemērot tikai tad, ja par noziedzīgiem nodarījumiem, kas ir izdarīti, var piemērot brīvības atņemšanas sodu.

Cietušo pārved uz citu nodaļu

"Ziemeļlatvija" piebilst, ka tie ir vispārīgie nosacījumi, ko paredz kriminālprocesa likums un nav jāuztver, kā attiecināmi uz konkrēto gadījumu.

Vidzemes slimnīcā uzzinājām, ka cietušais vīrietis, 1961. gadā dzimušais Launkalnes pagasta iedzīvotājs, ir pārvests no intensīvās terapijas nodaļu uz traumatoloģijas nodaļu un turpina ārstēšanos.

Viņa piekaušanas lieta izraisījusi lielu uzmanību sabiedrībā. "Ziemeļlatvija" saņēmusi lasītāju lūgumu sekot līdzi krimināllietas rezultātam un informēt sabiedrību.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu