Par "Latvenergo" lietu interesējas Eiropas korupcijas apkarotāji (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir saņemti signāli, ka par vērienīgo "Latvenergo" kukuļošanas skandālu, kurā iesaistītas arī kompānijas augstākās amatpersonas, interesējas Eiropas Savienības korupcijas apkarošanas institūcija. Vienlaikus premjers Valdis Dombrovskis (JL) šorīt intervijā Latvijas radio atzina, ka konkrēti pieprasījumi no iestādes nav saņemti.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Par Eiropas Savienības korupcijas apkarošanas institūcijas interesi par "Latvenergo" lietu premjers dzirdējis neformālās sarunās.

Ja no iestādes puses būs pieprasījumi, Latvija ar to sadarbosies un situāciju risināsim, Dombrovskis teica un atgādināja, ka tiesībsargājošās institūcijas šajā lietā veic izmeklēšanu.

Eiropas Savienības korupcijas apkarošanas institūcija pamatā nodarbojas ar to gadījumu izmeklēšanu, kas varētu skart Eiropas Savienības līdzekļu nelietderīgu izlietošanu vai problēmas, kas varētu radīt Eiropas Savienības pašu resursu iekasēšanu, premjers skaidroja.

"No šā viedokļa ir jāskatās, cik cieša saistība tam ir ar "Latvenergo"," viņš teica.

Pats fakts, ka "Latvenergo" ir liels uzņēmums, šajā gadījumā nav būtisks.

"Latvenergo" nenodos privatizācijai

Vienlaikus Ministru prezidents uzsvēra, ka patlaban nav domāts par "Latvenergo" privatizāciju. Par citu valsts kompāniju iespējamo nodošanu privātās rokās patlaban tiek gatavots apskats.

Daļu valsts uzņēmumu, it īpaši tos, kuros valsts ir mazākuma akcionārs, varētu pārdot," Dombrovskis atzina, taču piebilda, ka tam jāsagaida piemērots brīdis.

"Latvenergo"nesmukumi

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu aizturēja piecas uzņēmumu "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" amatpersonas un trīs privātpersonas.

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu