Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Jamaikas Jāņu nakts Lecošā cūka Vincenta gaumē

Šī recepte man palikusi atmiņā no Jamaikas, no tropiskajām salām Karību jūrā. Ne par pikantu, ne pa saldu, ne pa maigu, tieši tāda, lai kutinātu mēli.

Marināde paredzēta 2 kg cūkgaļas.

Augļus var ņemt kādus vēlas. Manā receptē ir persiki, plūmes, ananass un laimi. Var arī izmantot žāvētas plūmes un aprikozes.

4 tējk. baltvīna vai sarkanvīna, bet vislabāk ābolu etiķa
2 ēd.k. etiķa
2 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k cukura
6 daiviņas ķiploka, smalki sagrieztas
2 sīpoli, smalki sagriezti
1 sauja lociņu, smalki sagrieztu
1-2 čili, smalki sagriezti
1 tējk. melno piparu
1 ēd.k. ingvera saknes, sarīvēta
1 tējk. malta ?allspice?
1 tējk. kaltēta timiāna
2 ēd.k olīvu eļļas

1. Visas izejvielas samaļ un sagatavo marinādi. Tad marinādē ievieto gaļu, lai tā visa būtu nosegta. Atstāj marinēties ledusskapī uz nakti vai istabas temperatūrā 2 stundas. Gaļu nedrīkst marinēt alumīnija traukos. Labāk stikla, māla, tērauda vai plastmasas traukos.

2. Aizdedzina grilu. Oglēm jāsakarst vismaz 20 minūtes, līdz tās kļuvušas sarkanas. Sagatavo 8 iesmus - izmantojot koka iesmus, tie iepriekš 30 min. jāpamērcē aukstā ūdenī.

3. Izņem gaļas gabalus no marinādes un uzver uz iesma kopā ar augļiem (vienu pēc otra). Cep virs oglēm (labāk, uzliekot vāku), kamēr apcepušies, apmēram 4 minūtes no katras puses.

4. Cepšanas laikā gaļu aplaista ar pārpalikušo marinādi.