Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Garneļu <i>gazpacho</i>

Šī ir viegla, veselīga un — galvenais — romantiski garšīga zupa, kuru arī var sagatavot dienu iepriekš.

Sarkanīga tāpat kā vakara saules riets.

Pikanta kā spāņu kārdinājums, jo šīs zupas recepte nāk no Spānijas.

Garneļu gazpacho
6 porcijas

2 ķiploka daiviņas, sagrieztas mazos gabaliņos
2 ēd.k. olīvu eļļas
2 ēd.k. sarkanvīna etiķa
2 ēd.k. citrona sulas
225 g jēlu tīrītu garneļu
6 tomāti, nomizoti, bez sēklām, sagriezti mazos kubiciņos
1 dzeltenais pipars, sagriezts kubiciņos
1 sarkanais pipars, sagriezts mazos kubiciņos
½ gurķa, nomizots, bez sēklām, sagriezts kubiciņos
1 bunte lociņu, smalki sagriezti
½ bunte koriandra, sakapāta
1 asais sarkanais pipars, smalki sagriezts
4½ krūzes tomātu sulas
citrona daiviņas

1. Ķiploku, olīveļļu, etiķi un citronu sulu samaisi kopā, pieliec garneles, apsedz un marinē to visu divas stundas.

2. Samaisi tomātus, sarkano un dzelteno piparu, gurķi, koriandru, lociņus un aso piparu lielā bļodā.

3. Pielej tomātu sulu.

4. Pieliec garneles un marinādi.

5. Turi ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

6. Salej sešās bļodās, pasniedz ar citronu daiviņu.

Pasniedz ar spāņu baltvīnu «Rioja El Coto» (1999).