Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Cūkas medaljoni ar portvīnu un dzērvenēm

Nepieciešams:

6 krūzes ar vistas buljonu
½ krūze sarkana portvīna
½ krūze dzērveņu kompota
5 ēd. kar. sviesta

18 cūkas medaljoni ap 75 g (aptuveni trīs gab. katram)

Ieliec vistas buljonu mazā katliņā, novāri līdz pusei. Pieliec portvīnu un atkal maigi vāri 15 minūtes.

Pieliec dzērveņu kompotu, maigi pavāri apmēram 45 minūtes, mērcītei jābūt pabiezai un spīdīgai.

(Iedomājies! Mērce bez miltiem!?)

Pievieno, pēc garšas, sāli un piparus. Šo visu var sagatavot dienu iepriekš.

Kad pasniedz mērci, uzkarsē, ieputo sviesta pikas.

Apkaisi medaljonus ar sāli un pipariem. Uzkarsē pannu ar sviestu un eļļu un cep medaljonus tik ilgi, līdz tie gatavi («Vincentā» mēs apsienam bekonu medaljoniem apkārt).

Uzliec cūkas medaljonus uz sešiem šķīvjiem, pārlej ar mērci, pasniedz ar krējumu, kartupeļiem un ķiršu tomātu salātiem.

Pasniedz ar franču sarkanvīnu «Chateau Peychaud».