Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Mājas trifeles

Nepieciešams:

130g tumšās šokolādes
30g sviesta
50g pūdercukura
40g kakao
40g saldā krējuma
1 olas dzeltenums
kakao apvārtīšanai

Piedevas garšas variācijai - rums (50g), kafijas novilkums (50g), veseli vai smalcināti rieksti.
 
Pagatavošana:

Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu un saldo krējumu, maisot pieber pūdercukuru un kakao. Vienmērīgi maisot, karsē aptuveni 3 minūtes. Noņem no plīts un masai piejauc olas dzeltenumu. Pēc vēlēšanās var pievienot rumu vai kafijas novilkumu. Patur ledusskapī, līdz masa nedaudz sacietē. Ar rokām veido frikadelēm līdzīgas bumbiņas (var iespiest viducī riekstu) un apvārta kakao. Novieto ledusskapī uz 24 h.

Recepte tapusi sadarbībā ar RIMI