Sīrijas nemiernieki aicina starptautiskos spēkus veikt uzlidojumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemiernieku grupējuma - Brīvās Sīrijas armijas (BSA) - līderis Rijads al Asaads ceturtdien aicināja starptautiskos spēkus veikt Sīrijā uzlidojumus "stratēģiskiem mērķiem", šādi sniedzot atbalstu centieniem gāzt prezidenta Bašara al Asada režīmu.

"Mēs neatbalstām ideju par ārzemju spēku ienākšanu, kā tas bija Irākā, bet mēs gribam, lai starptautiskā sabiedrība sniedz mums loģistikas atbalstu," sacīja Turcijā mītošais nemiernieku grupējuma līderis.

"Mēs gribam starptautisko aizsardzību, lidojumiem slēgtas zonas noteikšanu, buferzonu un uzbrukumus zināmiem stratēģiskiem mērķiem, kas režīmam ir būtiski svarīgi," viņš sacīja.

Pretēju nostāju trešdien pēc sarunām Parīzē pauda lielākā Sīrijas opozīcijas grupējuma līderis. Viņš norādīja, ka viņa organizācija nevēlas, ka nemiernieki sāk bruņotus uzbrukumus Asada režīma bruņotajiem spēkiem.

BSA vajadzētu izvairīties no tiešas konfrontācijas ar režīma karaspēku, sacīja Sīrijas Nacionālās padomes priekšsēdētājs Burhans Galiuns.

"Mēs gribētu, lai šī armija turpina aizsardzības pasākumus, aizsargājot tos, kas ir pametuši [režīma] armiju, un miermīlīgās demonstrācijas, bet neveic uzbrūkošas darbības pret armiju," sacīja Galiuns.

Pagājušajā nedēļā BSA paziņoja, ka ir izveidota pagaidu militārā padome ar mērķi gāzt prezidenta Asada režīmu un pasargāt civiliedzīvotājus no tā represijām.

"Ņemot vērā šīs fāzes vajadzības un Sīrijas revolūcijas prasības, BSA ir izveidojusi pagaidu militāro padomi," bija teikts tās paziņojumā. Padomes mērķis ir "gāzt pašreizējo režīmu, aizsargāt Sīrijas civiliedzīvotājus no represijām, aizsargāt privāto un sabiedrisko īpašumu, novērst haosu un atriebību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu