Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Par augļu ēšanas etiķeti

Kā pareizi viesībās ēst augļus:

Kivi - pārgriezt uz pusēm ar visu miziņu un ēst ar deserta karotīti.

Banāni - gan sagriezti gabalos (viens banāns ne vairāk kā 3 gabaliņos), gan ķekaros.

Apelsīni - sagriezt ripiņās ar visu mizu vai pasniegt nemizotus, līdzās noliekot augļu nazi.

Āboli, bumbieri - blakus nolikt augļu nazi, ar kuru tos sagriezt četrās daļās.

Ananasi - sagriezt nemizotus trlsstūrveida gabalos un ēst ar deserta nazi un dakšiņu.

Arbūzi, melones - sagriezt nemizotus šķēlēs un ēst ar augļu nazi un dakšiņu.

Persiki, aprikozes - pārgriezt uz pusēm un izņemt kauliņus.

Hurma - sagriezt četrās daļās (kā tomātu) un ēst ar augļu nazi un dakšiņu.

Ķirši - ņemt ogas aiz kātiņa, apēst mīkstumu, bet kauliņus izbīdīt salvetē.