Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Cepta vista ar sēnēm un kartupeļiem

Sastāvdaļas:

3 vistas filejas
200 g šampinjonu
2 ķiploka daiviņas
1 kg kartupeļu (vislabāk jauno)
sāls
«Vegeta»
100 g sviesta
400 g saldā krējuma
kartupeļu ciete
 
Pagatavošana: (laiks — 40 minūtes)

Kartupeļus sagriež šķēlēs, vistas fileju sagriež salmiņos un viegli apcep sviestā, nebrūnina. Šampinjonus sagriež šķēlītēs un apcep sviestā viegli brūnus. Ķiplokus sarīvē un apcep kārtīgi. Cepešpannā liek kartupeļus, kurus samaisa kopā ar 200 g saldā krējuma, ķiplokiem, sāli un «Vegetu» pēc garšas. Piejauc klāt arī kartupeļu cieti, izšķīdinātu aukstā ūdenī, tad pa virsu kārto šampinjonus un vistas fileju. Cepot pirmās 25 minūtes liek virsū foliju, cepšanas beigās foliju noņem, lai sacepums būtu no virspuses brūns, bet ne apdedzis!