Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Borščs pēc senas Maskavas receptes

Sastāvdaļas:

300 g liellopu gaļas
300 g biešu
400 g kāpostu
100 g burkānu
dilles, sīpoli, ķiploki
400 g caur sietu izspiestu tomātu
augu eļļa
vidēji liels citrons, sāls, cukurs, melnie pipari
 
Pagatavošana:

Verdošā gaļas buljonā ieber salmiņos sarīvētus kāpostus un vāra, līdz tie ir mazliet kraukšķīgi, pievieno biešu masu (skat. receptes beigās), sāli, piparus un citronu pēc garšas. Tiklīdz buljons ar kāpostiem un biešu masu uzvārījies, tas tūdaļ jānoņem no uguns, pievienojot sakapātus ķiplokus un lauru lapas. Tam visam jāļauj iestāvēties ne mazāk kā 30 min un tad jāpagaršo, vai jau labs. Borščs jāpasniedz ar krējumu, zaļumiem un gaļu, kas pirms dārzeņu pievienošanas izņemta no buljona.

Biešu masas pagatavošana. Bietes, burkānus un sīpolus sagriež salmiņos, pieliek tomātus, cukuru, sāli, citronu sulu, augu eļļu un mazliet sausā buljona. Sautē uz plīts tik ilgi, līdz bietes ir mīkstas.