Amandai Bašmakovai - beidzamā vieta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: junioreurovision.tv

Sestdien, 3. decembrī, Armēnijas galvaspilsētā Erevānā risinājās ikgadējais starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" bērniem, kurā uzvaras laurus šogad plūca Gruzijas pārstāves "Candy", bet Latvijas pārstāve Amanda Bašmakova ieņēma pēdējo vietu.

Latviju šogad bērnu "Eirovīzijā" pārstāvēja 14 gadus vecā Amanda Bašmakova, kuru plašāka publika iepazina pēc viņas dalības pašmāju televīzijas šovā "Latvijas zelta talanti", kur viņai izdevās iekļūt finālā.

Uz "Eirovīzijas" skatuves meitene kāpa un Eiropas klausītāju sirdis mēģināja iekarot ar dziesmu latviešu valodā "Mēness suns", kurai vārdus radījis daudzu pašmāju hitu autors Guntars Račs, bet mūziku komponējis Jānis Lūsēns.

Bērnu "Eirovīzijas" uzvarētājas - meiteņu grupa "Candy" no Gruzijas
Bērnu "Eirovīzijas" uzvarētājas - meiteņu grupa "Candy" no Gruzijas Foto: junioreurovision.tv

12 valstu skatītāju balsojumā Latvijas pārstāve ieguva 31 punktu, no kuriem septiņus par kaimiņvalsts dziedātāju bija atdevuši Lietuvas skatītāji, bet astoņus - Maķedonijas balsotāji. Pēdējo vietu Latvijas dziedātāja dalīja ar Maķedonijas dziedātāju Dorijanu Dlaku, kurš arī saņēma 31 punktu, bet uzvaras laurus ieguvušās Gruzijas meitenes balsojumā saņēma 108 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu