Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Buberts ar ogu mērci

Saldais ēdiens no vecmāmiņas receptēm!

Nepieciešams:

Bubertam:

100 g mannas putraimi
0,5 l piena
5 olas
7 ēd.k. cukura
vaniļas cukurs
sāls

Mērcei:

0,5 l jāņogu vai dzērveņu sulas
4 ēd.k. cukura
1 ēd.k. kartupeļu cietes


Pagatavošana:

Uzvāra pienu, pieliek sāli, iemaisa mannu, vāra, līdz sanāk pabieza putra. Olu dzeltenumus saputo ar daļu cukura un vaniļas cukuru. Tad olu dzeltenumus lēnām iejauc putrā, pēc tam iegūtajā masā iecilā stingri saputotus olu baltumus, kuriem putojot pievienota otra daļa cukura. Gaida, lai «uzmet burbuli» un noņem no uguns.

Pasniedz atdzesētu ar ogu mērci.