Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Lasis ķiploku mērcē

Nepieciešams:

1,5 kg laša
3 ķiploka galviņas, sadalītas pa daiviņām
pusglāze olīveļļas
3 ēdamkarotes sviesta
3 ēdamkarotes citrona sulas
sasmalcināts rozmarīns
sāls
pipari

Pagatavošana:

Ķiploku daiviņas kopā ar olīveļļu un sviestu samiksē. Lasi sadala porciju gabalos, apslaka ar citrona sulu un apkaisa ar garšvielām.

Laša gabalus liek uz pannas, kura ieziesta ar olīveļļu, katru laša gabalu pārlej ar ķiploku mērci un pārkaisa ar rozmarīnu. Cep apmēram 15 minūtes 230 grādu karstā cepeškrāsnī.

Diētiskajā ēdiena variantā var iztikt bez sviesta.