Producentu šokē slimnīcas personāla attieksme

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā mūzikas producents Juris Millers kļuvis par aculiecinieku vienaldzīgai Rīgas Stradiņa slimnīcas personāla attieksmei pret 90 gadus vecu sirmgalvi.

Sirmgalvi nakts laikā dzen uz ielas

Kā TVNET pastāstīja Millers, trešdienas vakarā aizvedis uz slimnīcu kādu ģimenes draugu. Gaidot uzņemšanas nodaļas rindā, viņš ieraudzījis, ka no uzņemšanas nodaļas iznākusi raudoša sieviete, kurai ārsti pateikuši – brauciet mājās, mēs jūs slimnīcā nepaturēsim.

Millers norāda, ka pulkstenis bija tuvu pusnaktij, bet kundze dzīvoja Olainē. Vienīgā iespēja nokļūt mājās – ar taksometru, ko reģistratūras darbiniece piedāvāja izsaukt, piesakot, ka tas maksās vismaz 15 latus.

Šādas naudas viņai nebija. Arī Ls 16,75, ko viņai lika samaksāt par izmeklēšanām, kundzei nebija.

Skaita, cik kapeikas makā palikušas

"Redzot, kā ar asarām acīs šī sirmgalve lūdza blakus sēdošajai meitenei saskaitīt, cik kapeiku ir viņas maciņā, es piedāvāju viņu bez maksas aizvest uz Olaini, jo, skatoties uz šīs kundzes stāvokli, kļuva skaidrs – vēl mazliet un tie paši uzņemšanas nodaļas ārsti varētu papildināt sava morga klientu statistiku," sašutis par personāla neiejūtību, neļaujot večiņai vismaz šo nakti pārlaist slimnīcas telpās, ir producents. "Vai tiesām cilvēciskums ārstiem ir svešs un formālisms ņem virsroku pār cilvēku dzīvēm? Vai vismaz piedāvāt ziemas laikā pārnakšņot līdz pirmajam transportam būtu par daudz prasīts?"

Circene atzīst problēmu

Viņš norāda, ka šorīt sazinājies ar veselības ministri Ingrīdu Circeni, kurai šāda problēma ir zināma, taču tūlītēja risinājuma viņai nav, jo tā ir globāla lieta – “ātrie” uz slimnīcām ved pacientus, ko vajadzētu aprūpēt mājās, nevis slimnīcās, tas rada “slimnieku pārprodukciju”, utt.

"Uzklausot ministri, viņas cilvēcīgais viedoklis bija, ka šāda rīcība bija nepareiza, taču kaut ko labot var, tikai pārstājot ar “ātrajiem” lieki vadāt cilvēkus uz slimnīcām, to aizstājot ar ģimenes ārsta mājas aprūpes dienesta reformu. Ideja jau spoža, bet ko darīt tiem cilvēkiem, kuri šo reformu var arī nesagaidīt? Vai cilvēciskums un rūpes par cilvēku nav Hipokrāta zvēresta jēga?" retoriski jautā producents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu