Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Provansas ēdiens «Ratatouille»

Šo Provansas ēdienu (ieteicams — aukstu) pasniedz kā uzkodu, salātus vai pīrāga pildījumu.

Nepieciešams:

2 lieli baklažāni
1/2 glāzes olīveļļas
2 sīpoli
2 ķiploka daiviņas
2 zaļās paprikas
5 tomāti
5 cukini (nelieli)
garšaugi (pētersīļi, baziliks, raudene, majorāns)
2–3 ēdamkarotes citrona sulas vai etiķa
sāls
pipari

Pagatavošana:

Baklažānus sagriež, pārkaisa ar sāli un atstāj atsuloties caurdurī. Lielā katlā uzsilda olīveļļu. Apcep lielās šķēlēs sagrieztus sīpolus un iemaisa sakapātas ķiploku daiviņas. Pievieno nospiestus baklažānus un plānās sloksnītēs sagrieztu papriku (bez sēklām). Maisot silda uz lēnas uguns. Kad paprika sāk mainīt krāsu, pieliek nomizotus un kubiņos sagrieztus tomātus un biezās šķēlēs sagrieztus cukini. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Turpina sutināt zem vāka uz pavisam nelielas liesmas 30–45 minūtes. Iemaisa daudz smalki sakapātu garšaugu un pasutina vēl dažas minūtes. Pievieno citrona sulu vai etiķi.