Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Plūmju pīrāgs

Nepieciešams:

Mīklai:

300 g kviešu miltu
200 g sviesta
100 g brūnā cukura
sāls

Pildījumam:

700 g plūmju
3 olas
2 paciņas vanilīna
100 ml kafijas krējuma
4 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

Miltus, sviestu, brūno cukuru un sāli ātri sajauc viendabīgā mīklā, ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai, mīklu izveltnē, ieklāj formā tā, lai veidotos 5 cm augsta maliņa, cep cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes.

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Plūmes uz mīklas liek ieslīpi citu citai blakus. No cukura, olām, vanilīna un krējuma sagatavo masu, ko pārlej pāri plūmēm. Pīrāgu turpina cept 30–40 minūtes.