Prezidents: budžeta grozījumi izdarīti saprātīgi (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš valdības plānotos budžeta grozījumus vērtē kā saprātīgus un atbilstošus esošajai situācijai valstī.

Prezidents trešdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski («Vienotība») žurnālistiem norādīja, ka premjers viņu ir precīzi informējis par to, kāda ir situācija. Prezidentam nav iebildumu pret to, kā valdība vienojusies sadalīt papildu aptuveni 70 miljonus latu, arī par atvēlēto summu veselības jomai.

«Man liekas, ka tas ir izdarīts saprātīgi, un man tiešām nav iebildumu, it īpaši veselībai. Katru gadu līdzīga tā summa tiek piešķirta, tas atbilst esošajai situācijai un arī iespējām,» sacīja prezidents.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien vienojās, ka šā gada budžeta grozījumu griesti būs 70 miljoni latu. Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāre Karīna Korna žurnālistus informēja, ka valdība otrdien konceptuāli diskutēja par grozījumiem 2012.gada valsts budžetā un tika panākta vienošanās par vairākiem grozījumiem. «Ministriju pieprasījumi šā gada budžeta grozījumiem pārsniedza 150 miljonus latu, no kuriem valdība konceptuāli atbalstīja pieprasījumus 70 miljonu latu apmērā,» teica FM pārstāve.

Premjers pēc valdības sēdes paziņoja, ka Veselības ministrijai šā gada budžeta grozījumos pagaidām ir atbalstīti nedaudz vairāk kā 24 no prasītajiem 35 miljoniem latu.

Pats lielākais līdzekļu pieprasījums bijis Satiksmes ministrijai, taču FM parlamentārā sekretāre neminēja, cik lielu summu ministrija prasīja un cik lielu daļu no tā valdība atbalstījusi. Viņa atturējās nosaukt arī citām ministrijām paredzētās summas, norādot, ka skaitļi vēl tiks precizēti.

Viņa arī norādīja, ka valdības sēdē panākta vienošanās par to, ka pamatā tiek atbalstīti tie budžeta pieprasījumi, kuriem nav ietekmes uz nākamo gadu budžetiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu