Ekvadora ierosina Asanžu pratināt Londonas vēstniecībā (6)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadoras Ārlietu ministrija sākusi sarunas ar Zviedriju, kas ir pieprasījusi tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātāja Džūljena Asanža izdošanu, un šīs Latīņamerikas valsts diplomāti piedāvājuši zviedru pusei nopratināt Asanžu Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

Zviedrija iepriekš pieprasījusi Lielbritānijai Asanža izdošanu, lai varētu viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos. Kad «WikiLeaks» dibinātājs bija zaudējis visās britu tiesu instancēs prasību pret izdošanu, viņš patvērās Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kur pieprasījis politisko patvērumu.

«Mēs darām visu iespējamo, lai garantētu Asanža kunga dzīvi,» pēc sarunām ar skandalozā hakera māti apliecināja Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patinjo.

Viņš arī no jauna apstiprināja, ka jautājums par politiskā patvēruma piešķiršanu tiks pieņemts tikai pēc Londonas Olimpiādes noslēguma.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu