Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Kūka «Slīkonis»

Nepieciešams:

3 olas
1/4 paciņa rauga
3 glāzes miltu
300 g margarīna
1/4 glāzes silta ūdens
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pildījumam:

citrons
glāze cukura

5 l silta ūdens

Pagatavošana:

Raugu izšķīdina ūdenī. Miltus izber uz dēlīša, bedrītē liek visas sastāvdaļas, samīca, veido apaļu bumbuli un iesien auduma dvielītī. Silto ūdeni ielej lielā traukā, mīklu ar visu audumu liek siltajā ūdenī. Kad mīkla uzpeld, tā ir gatava. Mīklu izņem no auduma un viegli pārmīca.

Citronu ar visu mizu sarīvē uz sakņu rīves, pieliek cukuru.

Ņem tortes formu ar noņemamām malām. Divas trešdaļas mīklas ieliek formā, uzceļ maliņas uz augšu, uz mīklas liek citronu masu, izlīdzina. Otru mīklas daļu izveltnē, uzliek kā vāku virsū kūkai, rūpīgi aizlipina malas. Cep 190 grādu temperatūrā 25 minūtes, kamēr virsa kļūst brūna.

Gatavai kūkai uzkaisa pūdercukuru.

Varianti: pildījumu varat izmantot, kādu vēlaties.