Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Sezama rullīši svētdienas brokastīm

Nepieciešams:

50 g rauga
200 g piena
apmēram 800 g kviešu miltu
½ tējkarote sāls
150 g sviesta + 50 g sviesta rullīšu gatavošanai
2 ēdamkarotes cukura + 5 ēdamkarotes rullīšu gatavošanai
4 olas + 1 ola apsmērēšanai
sezama sēkliņas

Pagatavošana:

Raugu izšķīdina siltā pienā. Pienu uzsilda, pievieno miltus, olas, sāli, 2 ēdamkarotes cukura, raugu un kārtīgi samīca. Kad mīkla sāk atlekt no rokām, tai piemīca mīkstu sviestu un labi samīca. Mīklu apkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un liek siltumā uzrūgt.

Gatavu mīklu sadala 2 daļās (var rullēt arī visu, pa daļām vieglāk). Uz galda uzkaisa miltus, mīklu izrullē 5 mm plānā garenā gabalā, pārsmērē ar izkausētu sviestu, pārkaisa ar cukuru (ja vēlaties saldāku, cukuru kaisiet vairāk, var nekaisīt nemaz), satin ciešā rullītī. No rullīša griež 5 cm garus gabaliņus, liek ar tinumu uz augšu keksa formiņās vai keksa papīra formiņās (var likt arī vienkārši uz plāts). Rullīšus pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepties 210 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Varianti: Varat kaistīt arī ķimenes vai magones. Rullīšos iekšā varat ietīt kanēli vai iesmērēt ievārījumu, iebērt ogas. Lai labi garšo!