Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Brodvejas tornim Sidnejā izgudrotāji piedāvā nomainīt «ādiņu»

Vizuālās Arhitektūras Laboratorija (The Laboratory for Visionary Architecture, LAVA) piedāvājusi vienkāršu veidu, kas neprasa lielus ieguldījumus, kas, iespējams, varētu kļūt par alternatīvu ekoloģiskajai reģenerācijai. Lai atjaunotu namu - Brodvejas torni Sidnejā - izgudrotāji piedāvājuši vienkārši nomainīt tai «ādiņu».
 
Neraugoties uz to, ka savulaik tornis izskatījās gluži vai revolucionārs, tagad tas ievērojami atpaliek no mūsdienu prasībām.

Šim projektam esot ne vien estētiskas dabas mērķis, bet tas esot arī īsts ekoloģiskās reģenerācijas piemērs.

Jaunā torņa «ādiņa» palīdzēšot arī klimata veidošanai zem caurspīdīgā kokona. Tā ražos enerģiju, vāks lietus ūdeni, izmantos dienas gaismas, dabīgā vēja enerģiju un iespējas.

Tornis ietērpts ļoti izturīgā kombinētā trīsdimensiju tekstilā. Tērauda struktūra ir pieskrūvēta esošajai betona fasādei, starp stariem izvietota membrāna.

Nākotnē «ādiņa» var tikt izmantota arī kā īpaša fasāde, lai izvietotu informāciju vai rādītu performances.