Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Izcila skābu kāpostu zupa

Nepieciešams:
300 g kūpinātas treknas cūkgaļas
500 g skābu kāpostu
2 burkāni
1 sīpols
eļļa cepšanai
50 g sviesta
3 kartupeļi
7 žāvētas melnās plūmes
zaļumi
pipari
lauru lapa
ķiploki
skābais krējums
sāls
cukurs

Pagatavošana:

Gaļu liek vārīties. Skābos kāpostus ieliek māla podiņā, kur izkausēts sviests, nedaudz uzlej ūdeni, uzliek vāciņu un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 160 grādos.

Sīpolus, sarīvētus burkānus un ķiplokus apcep eļļā un pievieno gaļai. Sagriež kartupeļus, kad gaļa jau gandrīz gatava, pieliek kartupeļus. Gatavo gaļu izņem, sagriež gabaliņos, pieliek atpakaļ zupai. Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapu, sagrieztas plūmes un pavāra vēl piecas minūtes.

Pasniedz ar krējumu un zaļumiem. Lai labi garšo!