Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Šokolādes kūka ar lazdu riekstiem

Nepieciešams:
4 olas
1 glāze cukura
0,5 tējkarotes sodas
0,5 tējkarotes citronu sulas
2 glāzes miltu
3 ēdamkarotes kakao
0,5 glāzes lazdu riekstu
100 ml stipras kafijas
1 ēdamkarote konjaka
200 g rūgtās šokolādes
1 kārba kondensētā piena ar cukuru
250 g sviesta

Pagatavošana:

Olas saputo ar cukuru, sodu, citrona sulu, kakao, beigās pieliek miltus un nedaudz sasmalcinātus lazdu riekstus (atstāj tortes apkaisīšanai). Mīklu sadala trijās daļās, cep ietaukotā, ar cepampapīru izklātā formā 180 grādos gatavu.

Krēmam izkausē šokolādi, pieliek kondensēto pienu, saputo kopā ar sviestu.

Kafijai pielej konjaku, atdzisušas tortes kārtas pārlej ar kafiju, tad sasmērē ar krēmu un apkaisa ar riekstiem. Lai labi garšo!