Atkal iestrēgst sarunas par NHL kolektīvo darba līgumu (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadības un NHL spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārstāvju sarunas par kolektīvo darba līgumu ceturtdien praktiski apstājās, kas raisa bažas par iespēju saglābt sezonu, vēstīja aģentūra «Reuters».

Optimisms par trešdien cerīgi risinātajām sarunām ātri izgaisa, kad NHLPA palielināja spiedienu, atjaunojot aicinājumu spēlētājiem atkal balsot par arodbiedrības atlaišanu. Spēlētāji, paliekot bez arodbiedrības, varētu iesniegt tiesā individuālas prasības pret līgu. Vēl dienu iepriekš NHLPA nolēma sarunās atturēties no arodbiedrības atlaišanas iespējas izmantošanas.

Sarunas ceturtdienas pēcpusdienā aprobežojās ar diskusijām mazās grupās, kurās nebija iekļauts NHLPA vadītājs Donalds Fērs. Sarunās vairāk apsprieda juridiskās cīņas iespējas, nevis kolektīvā līguma nosacījumus.

Ziemeļamerikā uzskata, ka puses ir tuvinājušas uzskatus par līgas 3,3 miljardu dolāru sadalīšanas nosacījumiem, spēlētāju līgumu un kolektīvā līguma ilgumu, taču citos jautājumos pozīcijas arvien ir krasi atšķirīgas.

Negaidīti par aktuālu jautājumu kļuva spēlētāju pensiju plāni un to finansēšanas sistēma, kā arī klubu algu griestu noteikšana. NHL grib noteikt 60 miljonu dolāru algu griestus, savukārt NHLPA vēlas par apmēram 10 procentiem vairāk.

NHL iepriekš informēja, ka pēdējā iespēja sākt sezonu ir 19.janvārī.

NHL kalendārā ir atceltas visas spēles līdz 14.janvārim, kas ir vairāk nekā puse no regulārās sezonas kalendāra. Regulāro sezonu bija paredzēts sākt 11.oktobrī. Pēdējos 20 gados NHL darbība darba strīda dēļ ir traucēta jau piekto reizi. Lokauta dēļ nenotika spēles 2004./2005. gada sezonā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu