Telefonkrāpnieki uzdarbojas arī Jēkabpilī; izkrāpj 1210 latu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā telefonkrāpnieki uzdarbojušies arī Jēkabpilī, un tur no kādas astoņdesmitgadīgas kundzes izkrāpti 1210 latu, pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Savukārt 1940.gadā un 1941.gadā dzimušajām sievietēm noziedzīgās personas, imitējot ceļu satiksmes negadījumu, mēģināja izkrāpt 3000 latu. Visos gadījumos pensionārēm tika piezvanīts pa tālruni.

Policija brīdina gados vecākus cilvēkus nebūt lētticīgiem, kad no viņiem mēģina izvilināt naudu, bieži kā iemeslu minot tuvinieka izpestīšanu no nepatikšanām. Telefonkrāpnieku guvums ir dažāds, sākot no pārdesmit līdz pat vairākiem tūkstošiem latu.

Sietniece paskaidroja, ka Jēkabpils notikumu izmeklēšanas ietvaros tiks pārbaudīti, vai tie nav saistīti ar gadījumu Daugavpilī, kur pirms kāda laika vairākas personas no gados vecākas kundzes izkrāpa 1500 eiro jeb aptuveni 1054 latus. Arī viņai tika stāstīts par it kā mazdēla izraisītu ceļu satiksmes negadījumu.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis iepriekš aģentūrai BNS norādīja, ka telefonkrāpnieki savu upuru tālruņu numurus izvēlas nejauši.

Sadovskis norādīja, ka pieķertie krāpnieki, kuri atzinuši savu vainu, stāsta, ka upuru numurus izvēlas nejauši, piemēram, mainot kāda numura pēdējos ciparus līdz brīdim, kamēr tiek sazvanīts «īstais». Pēc tam krāpnieki improvizējot.

Policijas rīcībā nav informācijas, ka telefonkrāpniekiem būtu pieejamas nelikumīgā veidā iegūtas datubāzes, lai sazinātos ar tieši gados vecākiem cilvēkiem.

Pārsvarā krāpnieki zvana pensionāriem, kuri ir vecāki par 70 gadiem.

Sadovskis arī noliedza reizumis izskanējušo informāciju, ka krāpnieki varētu būt kādas lētticīgas večiņas, kuras apkrāpj radinieki. «Vismaz Rīgas reģionā šādi gadījumi pēdējā laikā nav fiksēti,» teica policijas pārstāvis.

Taču ne visi sirmgalvji ir naivi, daudzi, kas saskārušies ar krāpšanu, neapjūk un ziņo policijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu