Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Dāņu rabarberu kūka

Nepieciešams:
4 tostermaizes šķēles
3 olas
75 sviesta
100g + 3 ēdamkarotes cukura
200g krējumsiera (Mascarpone vai kāds no svaigajiem sieriem)
100g + 2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu
1 tējkarote kanēļa
5 rabarberu kāti
3 ēdamkarotes pūdercukura+ tējkarote kanēļa apkaisīšanai

Pagatavošana:

Formu (25 cm) iesmērē ar sviestu.

Maizi bez garozas sadrupina. Olām atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumus sakuļ ar sviestu, 100g cukura un sieru, iemaisa maizes drupatas un 100g mandeļu.

Cepeškrāsni uzkarsē uz 175 grādiem. Samaisa 3 ēdamkarotes cukura ar kanēli, ar to apber sagrieztus rabarberus. Rabarberu maisījumu vienmērīgi izklāj pa formu.

Saputotus olbaltumus iecilā sagatavotajā masā, mīklu vienmērīgi liek uz rabarberiem. Cep 40 minūtes.

Pēc 30 minūšu cepšanas kūku apkaisa ar 2 ēdamkarotēm mandeļu. Kad kūka atdzisusi, izņem no formas, apkaisa ar kanēļa un pūdercukura maisījumu. Lai labi garšo!