Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Laiks gatavot Jāņu sieru

Nepieciešams:
1 kg biezpiena
5 l piena
2 olas
100 g sviesta
100 g saldā krējuma
sāls
ķimenes

Pagatavošana:

Pienu uzkarsē līdz 95 grādiem, pastāvīgi maisot, pieliek saberztu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec. 

Tad suliņas nolej, biezpiena masu ielej mitrā drānā, maisot notecina suliņas, neļaujot masai atdzist. Pēc tam masu liek katliņā izkausētā sviestā un maisot pa daļām pievieno ar krējumu, sāli un ķimenēm sakultas olas. Karsē, līdz masa kļūst viendabīga (īsāku laiku karsējot, siers būs irdenāks, ilgāku — sīkstāks).

Gatavo siera masu liek ar sviestu izziestā apaļā traukā un novieto vēsumā. Atdzisušu sieru sagriež šķēlēs.