Hodorkovskis atbrīvots no cietuma (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstījis dekrētu par apcietinājumā turētā naftas uzņēmuma «Jukos» bijušā vadītāja Mihaila Hodorkovska apžēlošanu. Dažas stundas vēlāk paziņots, ka Hodorkovskis no cietuma atbrīvots.

Kremlis informēja, ka apžēlošanas dekrēts spēkā stājas jau šodien.

Aģentūra «Interfax» vēsta, ka Hodorkovskis no cietuma atbrīvots šodien ap plkst.12:20 pēc Maskavas laika (plkst.10:20). Hodorkovskis cietumsodu izcieta kolonijā netālu no Segežas pilsētas Karēlijas ziemeļu daļā.

Ieslodzījuma vieta vēl nekomentē

Hodorkovska pārstāvji un Krievijas ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas izskanējušo informāciju vēl nav apstiprinājušas.

«Vadoties pēc humāniem apsvērumiem, es pasludinu, ka Mihails Borisovičs Hodorkovskis būtu jāapžēlo un jāatbrīvo no jebkādas turpmākas sodīšanas ieslodzījuma veidā. Šis dekrēts spēkā stājas parakstīšanas dienā,» teikts Putina parakstītajā un Kremļa publiskotajā dekrētā.

Jau ziņots, ka Putins ceturtdien pēc preses konferences paziņoja, ka Hodorkovskis uzrakstījis lūgumu par apžēlošanu un tas tuvākajā laikā tiks apstiprināts.

«Mihailam Borisovičam [Hodorkovskim] atbilstoši likumdošanai bija jāuzraksta attiecīgais dokuments - lūgums par apžēlošanu. Viņš to nedarīja. Taču pavisam nesen viņš uzrakstīja tādu dokumentu un vērsās pie manis ar lūgumu par apžēlošanu,» žurnālistiem sacīja Putins.

Putins runā par Hodorkovska māti

Kā norādīja Putins, Hodorkovskis brīvības atņemšanas vietās jau pavadījis vairāk nekā desmit gadus.

«Saņēmis nopietnu sodu. Viņš atsaucas uz humāniem apsvērumiem, viņam ir slima māte. Es domāju, ka, ņemot vērā šos apstākļus, var pieņemt atbilstošu lēmumu un tuvākajā laikā tiks parakstīts rīkojums par viņa apžēlošanu,» sacīja Putins.

Laikraksts: uz Hodorkovski specdienesti izdarījuši spiedienu

Tikmēr laikraksts «Kommersant» piektdien ziņoja, ka Hodorkovskis apžēlošanu Putinam lūdzis drošības dienestu spiediena ietekmē.

Kā liecina izdevuma rīcībā nonākusī informācija, ar Hodorkovski nesen runājuši Krievijas drošības dienestu pārstāvji.

Viņi Hodorkovskim teikuši, ka viņa mātes veselības stāvoklis pasliktinās, un brīdinājuši ieslodzīto par viņam draudošo trešo krimināllietu.

Hodorkovska mātei atklāts vēzis.

«Šī saruna, kas noritēja bez advokātu klātbūtnes, piespieda Mihailu Hodorkovski vērsties pie prezidenta,» norāda laikraksts.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu