Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Vistas gaļa ar āboliem un melnajām plūmēm krējuma mērcē

Nepieciešams:

500 g vistas filejas
200 g melno plūmju

4 āboli
400 g skābā krējuma
sāls
pipari
3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:

Melnās plūmes aplej ar karstu ūdeni, patur 10 minūtes, tad plūmes sagriež mazākos gabaliņos. Ābolus nomizo, sagriež daiviņās. Vistas fileju sagriež strēmelēs. Krējumam piespiež ķiploku, pieliek sāli un piparus. Ietaukotā formā liek kārtiņu vistas (pusi no gaļas), tad pusi no āboliem, pusi no plūmēm, tad otru vistas gaļas kārtu. Kārtojumu noslēdz ar ābolu un plūmju kārtiņu. Visu pārlej ar krējuma mērci. Cep 200 grādos 35- 40 minūtes. Pirmās 25 minūtes cepamtrauku pārsedz ar foliju, beigās noņem, lai virsiņa kļūst brūna.