Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Ievārījuma kūka ar drumstalām

Nepieciešams:

200 g sviesta
2 glāzes miltu

1 glāze skāba krējuma
tējkarote cepampulvera
500 ml ievārījuma
sāls

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu saputo ar šķipsniņu sāls, pa daļām liek klāt krējumu, samaisa, iemaisa cepampulveri. Pieliek miltus, samīca mīklu. Sadala divās daļās - 1/3 mīklas ieliek saldētavā, pārējo mīklu noliek aukstumā uz 30 minūtēm.

Lielāko mīklas daļu izrullē atbilstoši cepamtrauka formai. Vienu kārtu liek cepampannā  (25 cm) ar noņemamām malām, mīklu sadursta ar dakšiņu. Mīklai uzliek ievārījumu, tad virsū uzliek drumstalas - mīklu no saldētavas ar rokām sadala drumstalās vai sarīvē uz rupjās rīves. Cep 190 grādos 30 minūtes - līdz virsiņa brūna.

Ja ievārījums ir skābs, tad mīklai pieliek nedaudz cukura. Var izmantot ābolus un rabarberus, tos pārkaisa ar cukuru.